Montarea lampilor solare. Cum si unde trebuie sa fie instalate?

Lampile solare reprezinta o solutie excelenta pentru diminuarea risipei de energie si a facturilor la utilitati. Exista modele potrivite pentru orice tip de amenajare rezidentiala, comerciala, industriala sau administrativa. In cele ce urmeaza iti prezentam cateva idei de instalare a lampilor in functie de locul in care vor lumina:

Ce sunt lampile solare

Unde pot fi instalate

Lampile pot fi instalate in orice loc care are o expunere de cel putin cateva ore la lumina naturala oferita de razele soarelui. In functie de utilitatea proiectului vei putea alege cel mai bun loc pentru instalare:

In pamant

lampi solare montate in pamant

Pe peretele cladirii

In ceea ce priveste fixarea propriu-zisa, trebuie sa urmaresti indicatiile producatorului. Fiecare lampa are un sistem de fixare, cu clame si suruburi. In functie de materialul din care este confectionat peretele vei putea monta suportul doar prin infiletarea unui surub pentru lemn sau va trebui sa gauresti zidul si sa introduci dibluri pentru mai multa siguranta. Aplicarea de adeziv este o solutie alternativa, cu conditia sa alegi produse rezistente la umiditate si diferente mari de temperatura.

Pe stalpi independenti

lampi solare montate pe stalpi

Fara elemente de fixare

Exista lampi solare independente, care nu necesita fixarea intr-un anumit loc. Fie ca sunt decorative, pentru lumina de veghe, sau alimenteaza proiectoare de mare putere, acestea pot fi amplasate de fiecare data in alt loc. Tot ce ai de facut este sa asiguri expunerea panoului la lumina soarelui si sa le asezi seara in directia in care vrei sa lumineze.

Pentru interior

Desi sunt utilizate cel mai mult pentru luminarea curtilor si a spatiilor publice deschise, lampile solare pot fi instalate si in interior. Singura conditie este ca panoul fotovoltaic sa fie montat pe peretele exterior, pe terasa sau chiar pe acoperis, intr-un loc in care sa aiba acces la razele solare. Distanta dintre panou, baterie si bec poate fi acoperita cu ajutorul unui cablu suficient de lung. Daca reusesti sa maschezi acest cablu pentru a nu fi inestetic, ai acces la lumina de interior cu costuri minime de functionare.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!