Iluminarea balconului. 6 sfaturi si produse recomandate

Balconul si terasa sunt locuri esentiale pentru relaxare si petrecerea timpului liber. Indiferent ca vorbim despre case cu etaj sau apartamente de bloc, balconul este parte a designului interior si exterior al locuintei. Din acest motiv, felul cum este iluminat te ajuta sa prelungesti timpul petrecut afara mult dupa lasarea serii. In plus, corpurile de iluminat si jocurile de lumini potrivite imbunatatesc semnificativ aspectul casei tale.

Iluminat de baza

Iluminatul de baza este cel pe care ti-l pune la dispozitie constructorul sau dezvoltatorul. In functie de suprafata si configuratia balconului poti avea un corp central pe plafon si unul sau doua pe perete. Acestea sunt conectate la reteaua de energie electrica si au un traseu bine stabilit. Singura imbunatatire semnificativa pe care o poti aduce sistemului este instalarea de corpuri de iluminat eficiente. Lumina centrala, de pe plafon, trebuie sa fie suficient de puternica pentru a-ti permite inclusiv sa gatesti sau sa lucrezi pe balcon. Daca alegi sa ramai la varianta standard de iluminat, poti instala un sistem de control al intensitatii becurilor, astfel incat sa poti varia de la o lumina de veghe pentru citit pana la lumini puternice, de lucru, printr-o actionare de buton.

Lumini ambientale

Lumini de sezon

Daca esti genul de persoana care intra in atmosfera de sezon a sarbatorilor, atunci casa ta ar trebui sa arate acest lucru. In special in timpul iernii incepe competitia neoficiala pentru titlul de cel mai frumos luminat balcon. Daca vrei sa te lupti pentru trofeu, va trebui sa alegi atat corpurile de iluminat, cat si decoratiunile potrivite. In cazul in care spatiul este generos si este incalzit la un nivel minim, cat sa nu inghete, balconul reprezinta locatia excelenta pentru amplasarea bradului de Craciun, cu instalatiile aferente. Pe langa acestea poti adauga o ghirlanda luminoasa de la un capat la celalalt al balconului, alimentata la priza, cu baterii sau solara. Jocul de lumini poate fi imbogatit prin felinare, lampadare sau alte obiecte de decor pe care le pastrezi si le imbunatatesti de la un an la altul. Spiritul sarbatorilor nu tine de perioada calendaristica, asadar nu te grabi sa demontezi luminile chiar in primele zile ale Anului Nou.

Corpuri de iluminat handmade

Creeaza o atmosfera romantica

Pentru un cuplu tanar, balconul se transforma in dormitor in noptile lungi de vara. Daca spatiul iti permite, amenajeaza o canapea sau chiar un pat pentru a sedea confortabil. In cazul familiilor cu copii, acelasi spatiu reprezinta un loc de refugiu, pentru a savura un pahar de vin si a citi o carte buna dupa ce micutii au adormit. Un element esential al atmosferei in ambele cazuri il ofera luminile ambientale. In privinta culorilor, rosu este o alegere sinonima cu romantismul, insa nu unica. Lumina calda, difuza, poate avea acelasi efect. Pe unul dintre pereti poti desena o inima cu un furtun luminos. Daca doresti sa-i faci o surpriza persoanei iubite, ii poti scrie chiar un mesaj luminos pe perete.

Protectie impotriva insectelor

In special pe timp de vara, cand peretii casei sunt incinsi de razele soarelui de peste zi, refugiul poate fi gasit pe balcon, la racoarea serii. Daca balconul sau terasa sunt deschise, exista toate sansele ca momentul de relaxare sa fie ruinat de insectele atrase de lumina. Pentru a preveni acest disconfort, alege un corp de iluminat cu ultraviolete, eficient impotriva insectelor. Aparatul poate fi de tip lampa sau felinar si are o lumina colorata care atrage si neutralizeaza insectele. Partea cea mai buna este ca poate fi gasit si in varianta solara, cu eficienta energetica.

Cu ajutorul luminilor potrivite, balconul casei tale se poate transforma in camera de noapte. Dupa o zi de lucru, te poti retrage in aer liber pentru a te bucura de timp de calitate impreuna cu cei dragi.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!