Functionarea unei lampi solare. Tot ce trebuie sa stii

Lampile solare reprezinta o alternativa viabila la iluminatul convetional. Marele avantaj pe care il ofera este faptul ca nu doar lumineaza, ci si imbunatatesc semnificativ aspectul proprietatii. Dupa cum o arata si numele, corpurile de iluminat moderne folosesc energia solara pentru a lumina. Asadar, orice loc expus cateva ore pe zi la razele soarelui este potrivit pentru un astfel de accesoriu de exterior. In cele ce urmeaza iti rezumam tot ceea ce trebuie sa stii despre functionarea unei lampi solare.

Care este principiul de functionare

Unde pot fi instalate

Modul de funcţionare a lampilor solare nu are restrictii cu privire la locul in care pot fi instalate. Esential este ca panoul fotovoltaic sa fie expus la lumina solara. Diferenta dintre o lampa instalata in exterior si una din interior este nevoia parcurgerii unui traseu cu fir pentru alimentarea becului intre panou si LED.

Lampi de interior

Lampile de interior sunt de doua feluri, cu sau fara fir:

Lampi de interior fara fir

Cele mai comune lampi de interior sunt cele de lucru, amplasate pe birou. Daca biroul este la fereastra, lumina este suficienta pentru a incarca bateria sistemului. Intrucat sunt wireless, lampile solare de birou pot fi folosite in orice alta camera sau pentru lectura de seara.

Lampi de interior cu fir

In schimb, daca doresti sa ai un corp de iluminat de tavan sau pentru perete intr-o camera inchisa, vei avea nevoie de un cablu care parcurge intregul traseu de la bec pana la sursa de lumina. In privinta modului de aprindere, acesta se poate face automat, printr-un senzor, sau clasic, cu intrerupator.

Mai multe optiuni la exterior

Desi pot fi amplasate si in interior, cele mai multe variante de lampi solare sunt gandite pentru a fi instalate in aer liber. Acestea pot fi rezidentiale, edilitare sau comerciale:

Rezidentiale

Edilitare

Comerciale

Lampile solare functioneaza dupa principiul energiei fotovoltaice. Panoul sistemului absoarbe lumina din razele soarelui, o transmite catre o baterie care o stocheaza si o elibereaza in momentul declansarii unui senzor de lumina sau a unui interupator. Atat pentru clientii rezidentiali, cat si pentru autoritati si persoane juridice, solutiile de iluminat solar reprezinta o alternativa pentru reducerea costurilor de intretinere si adoptarea noilor tehnologii verzi.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!