Cele mai bune lampi solare. Criterii de selectie, tipuri si produse recomandate

Lampile solare reprezinta o varianta de iluminat independent de racordul la reteaua electrica si, in plus, pot oferi un aspect modern amenajarii exterioare. De ce sa achizitionezi o lampa pe baza de energie solara? Cand ai nevoie de un astfel de produs? Cum alegi cea mai buna optiune pentru tine? Ti-am pregatit un ghid in care poti gasi raspunsul la aceste intrebari si nu numai.

Cand ai nevoie de lampi solare?

Indiferent ca vorbim de o zona privata sau publica, rezidentiala sau comerciala, poti opta pentru lampi solare. Acestea pot fi amplasate in curtea sau gradina locuintei: pe alei si garduri, pe fatada casei, in jurul elementelor pe care vrei sa le pui in evidenta – zone de relaxare, fantani arteziene, statui, piscine, iazuri, foisoare.

In acelasi timp, lampile solare sunt ideale pentru terasele si spatiile exterioare ale restaurantului sau businessului tau, in parcari si zone comerciale, in parcuri, pe alei si pe drumurile publice.

Cand este mai avantajos sa alegi o lampa solara, in loc de una traditionala? Iata cateva situatii:

Racordul la reteaua electrica nu poate fi realizat din diferite motive;

Optezi pentru o amenajare sustenabila – Pui accentul pe resurse naturale care nu se epuizeaza, precum energia solara;

Vrei sa reduci costurile de intretinere – Investitia intr-o lampa solara poate fi mai mare decat cea pentru una traditionala, insa costul se amortizeaza in scurt timp. Energia solara este gratuita si, astfel, economisesti resurse financiare pentru iluminatul exterior.

Ce tipuri de lampi solare exista?

Cum alegi cele mai bune lampi solare?

Sunt din ce in ce mai multe produse disponibile pe piata, iar alegerea poate fi dificila. Cum te asiguri ca achizitionezi cele mai bune lampi solare pentru amenajarea ta? Citeste, in continuare, cele mai importante caracteristici pe care sa le iei in considerare.

Scopul si locul amplasarii

Calitatea materialelor

Lampile solare pentru exterior trebuie sa fie rezistente la intemperii, la vanturi puternice si la actiunea razelor ultraviolete. Alege produse premium, cu materiale de calitate si cu grad de protectie IP crescut – prima cifra reprezinta nivelul de rezisteta la patrunderea corpurilor solide, cum ar fi praful (notat de la 1 la 6), iar a doua este un indice pentru nivelul de protectie impotriva patrunderii lichidelor (notat de la 1 la 9K).

Intensitatea luminii

Autonomia acumulatorului

Lumina solara este inmagazinata in acumulatorii lampilor solare cu led. Acorda atentie atat autonomiei (perioada de iluminare continua cu o singura incarcare), cat si timpului de incarcare la soare. Produsele premium iti pot oferi o autonomie mai mare de 7 zile, cu o incarcare de doar cateva ore.

Raza de actiune

Temperatura de culoare

In acelasi timp, tine cont de temperatura de culoare. Lumina calda (mai putin de 3000-3200K) este potrivita pentru o terasa, o zona de relaxare sau chiar pentru un parc. Cea rece (peste 4000K) este recomandata spatiilor comerciale, publice, aleilor sau cailor de acces private, pentru ca ofera o vizibilitate mai buna. Pentru un efect care combina avantajele ambelor tipuri de temperaturi de culoare, alege lumina neutra (in jur de 3500K).

Designul dorit

Lumen.ro iti pune la dispozitie lampi solare cu un design modern, ingenios si versatil. Totodata, unele produse au un aspect traditional de felinar, insa cu forme si detalii actuale. Alege varianta care se potriveste stilului de amenajare exterioara si preferintelor tale.

Functiile si actiunile

Lampile solare pot fi simple, doar cu optiune de functionare si oprire, dar si cu actiuni avansate: mod de vara sau de iarna, senzor de miscare, control de la distanta, identifcare automata a unei defectiuni, functie de autoincalzire pentru protejarea bateriei in sezonul rece etc. De asemenea, poti opta fie pentru produse individuale, fie pentru un set de lampi solare de gradina, pentru gard sau pentru orice alta zona, conectate intre ele.

Indiferent de destinatia lampilor solare, achizitioneaza produse premium, dotate cu tehnologii avansate, realizate din materiale de calitate si cu un design inovativ si modern.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!