Cea mai buna lampa solara stradala. Ghid complet cu recomandari de achizitie

O optiune excelenta, economica si prietenoasa cu mediul pentru iluminatul exterior sunt lampile stradale care utilizeaza energie solara. Ce este, mai exact, o astfel de lampa solara, cum functioneaza, ce avantaje si dezavantaje ofera? Descopera in ghidul Lumen raspunsurile la aceste intrebari si principalele criterii de selectie, astfel incat sa faci cea mai buna alegere pentru tine.

Ce este o lampa solara stradala?

Contrar denumirii, lampile stradale nu sunt potrivite doar pentru drumurile publice si autostrazi, ci si pentru parcari, piete publice, parcuri, locuri de joaca, terenuri de sport, zone comerciale, cai de acces, alei si drumuri private. Daca ai nevoie de o sursa de iluminare puternica, cu costuri de utilizare minime si cu design ingenios, lampile stradale cu panouri solare integrate reprezinta alegerea ideala.

Cum functioneaza o lampa stradala solara?

O lampa stradala pe baza de energie solara functioneaza autonom, cu ajutorul unui panou fotovoltaic atasat sau integrat in design. Lumina soarelui este absorbita de celulele solare si genereaza energie electrica. Aceasta este convertita si depozitata intr-o baterie sub forma de energie chimica, pana va fi nevoie sa alimenteze becurile led.

Timpul de incarcare si autonomia unui panou solar sunt doua caracteristici esentiale de care sa tii cont inainte de a face o achizitie. Despre acestea si despre alte criterii de selectie vom vorbi mai jos.

Avantaje

Lampile solare folosesc energie verde, regenerabila – Lumina solara este inepuizabila;

Au zero emisii de carbon si sunt prietenoase cu mediul;

Energia solara este gratuita si economisesti costul facturilor pentru energia electrica;

Pentru instalarea lampilor solare nu ai nevoie de cabluri ingropate sau aeriene, ceea ce elimina riscul de electrocutare sau scurtcircuit;

Costul de achizitie scade odata cu dezvoltarea unor noi tehnologii;

Designul este ingenios si lampile sunt dotate cu tehnologii inovative;

Necesita lucrari de mentenanta minime.

Dezavantaje

Costul de achizitie poate fi mai mare decat in cazul unor lampi stradale traditionale, alimentate cu energie electrica de la retea, insa investitia se amortizeaza in timp;

Becurile led isi pierd din putere odata cu trecerea timpului si trebuie inlocuite, dar rezista mult mai multe ore decat becurile obisnuite. Sunt functionale cativa ani.

Cum alegi cea mai buna lampa solara stradala?

Care dintre aceste variante de mai sus sau dintre produsele disponibile pe piata reprezinta cea mai buna alegere pentru tine? In continuare, descopera principalele criterii de selectie a lampilor solare stradale pe care sa le iei in considerare, astfel incat sa faci o achizitie inspirata si potrivita pentru proiectul tau.

Calitatea materialelor

Alege lampi solare premium, din materiale de calitate. Astfel, beneficiezi de un produs durabil, care sa nu aiba nevoie de lucrari de mentenanta. Un aspect important este gradul de protectie IP:

Prima cifra se refera la protectia impotriva particulelor solide (praf) – Poate fi de la 1 (cel mai mic grad de protectie) la 6 (protectie maxima). In cazul produselor instalate in exterior, opteaza pentru o protectie cel putin de nivelul 5;

A doua cifra se refera la protectia impotriva lichidelor – Valoarea este cuprinsa intre 1 (protectie impotriva picaturilor de apa care cad vertical – 1 mm/min timp de 10 minute) si 9K (protectie impotriva jeturilor de apa puternice si fierbinti). Pentru lampile solare stradale, gradul 5 ofera o protectie suficient de buna.

Intensitatea luminii

Totodata, ia in considerare temperatura de culoare. Pentru lampi solare destinate drumurilor, pietelor, parcurilor si altor drumuri publice si comerciale, iti recomandam panourile led cu lumina rece (peste 4000K). Acestea ofera o vizibilitate mult mai buna si putere de concentrare optima.

Autonomia acumulatorului

Cand citesti fisa tehnica a produselor, acorda atentie atat autonomiei bateriei, cat si timpului de incarcare. Aceste caracteristici sunt importante in special pentru perioadele innorate, cand nu se capteaza suficienta lumina solara. Lampile stradale de pe lumen.ro au o autonomie de cel putin 7 nopti de iluminare continua, cu 10 ore de incarcare sau chiar cu 4.5 ore de soare puternic.

Raza de actiune

Designul dorit

Daca esti in cautarea lampilor stradale sau comerciale cu panouri solare integrate, un design slim, forme moderne si in stil futurist, in magazinul nostru online poti gasi modele pe placul tau. Acorda atentie modului in care este distribuita lumina si opteaza pentru un design inovativ.

Functiile si optiunile

Alte doua criterii care conteaza din ce in ce mai mult in procesul de alegere a panourilor solare sunt functiile si optiunile. Iata cateva dintre beneficiile pe care le ofera produsele de pe lumen.ro:

Senzor de detectare a miscarii;

Moduri diferite de iluminare controlate prin telecomanda;

Sistem inteligent de control a temperaturii (TCS), care protejeaza si mentine bateria in siguranta – Temperatura de lucru intre -15°C si + 60°C;

Control automat al puterii bateriei;

Autocuratarea panoului solar de praf si zapada;

Leduri martor de identificare automata a unei eventuale defectiuni.

Merita sa faci o investitie inspirata: lampile solare stradale functioneaza cu energia gratuita captata de la soare, prietenoasa cu mediul inconjurator. Mai mult, produsele au un design modern si sunt dotate cu tehnologii noi, avansate.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!