Avantajele lampilor solare. Cum te ajuta sa faci economie si sa protejezi mediul?

Lampile solare reprezinta alternativa eficienta la energia conventionala. Instalarea acestor corpuri de iluminat te ajuta sa faci economie la energie si sa protejezi mediul inconjurator in acelasi timp. In cele ce urmeaza iti prezentam cateva dintre avantajele lampilor solare pentru case, administratii locale si spatii comerciale:

Cum economisesti cu ajutorul lampilor solare?

Spre deosebire de sursele de energie alimentate electric, lampile solare nu au nevoie de un specialist pentru a fi puse in functiune. De asemenea, cheltuielile de intretinere sunt aproape de 0.

Punerea in functiune

Cheltuieli de intretinere

Functionarea lampilor solare este aproape gratuita. In timp vei avea doar de inlocuit becurile de tip LED, care sunt garantate cateva mii de ore, asadar o data la cativa ani. Acumulatorul care stocheaza energia are o perioada de viata si mai indelungata. Cu alte cuvinte, luminile solare nu se regasesc in factura lunara de energie, numarandu-se astfel printre cele mai eficiente solutii din piata.

Cum protejeaza mediul inconjurator?

Lampile solare respecta intru totul definitia energiei regenerabile. Nici un procent din energia pe care o consuma nu provine din reteaua publica, ci este produsa pe cale naturala. Principiul de functionare este simplu: lampa are in componenta un panou fotovoltaic in partea superioara. Acesta atrage energia din razele soarelui si o transmite catre un acumulator care o inmagazineaza. Odata cu lasarea intunericului, la comanda unui senzor sau a unui intrerupator, bateria elibereaza energia necesara pentru functionarea unui bec de tip LED. Cantitatea de energie acumulata de-a lungul unei zile este suficienta pentru a lumina pe timp de noapte. Procedeul se repeta zilnic fara a utiliza energie conventionala, rezultata in urma unui proces agresiv cu natura si poluant.

Alternativa perfecta pentru locurile izolate

In locurile unde reteaua publica de distributie a energiei electrice nu a ajuns, oamenii erau condamnati sa-si organizeze intreaga gospodarie in functie de durata luminii soarelui de-a lungul unei zile. In noptile lungi de iarna, solutia era sa apeleze la generatoare sau chiar la lumina lumanarilor. Cu ajutorul energiei fotovoltaice poti avea lumina in orice loc expus razelor soarelui. Solutia este potrivita chiar si pentru interior, cu conditia desfasurarii unui cablu intre panou, baterie si LED. Asadar, pentru o cabana la munte sau la mare nu mai esti obligat sa astepti racordarea la reteaua electrica, poti beneficia de strictul necesar cu ajutorul lampilor solare.

Functionare fara griji

Foarte multe incendii in gospodarii apar in urma unor scurtcircuite. In astfel de cazuri focul se propaga rapid si este dificil de stins, fiind necesara interventia pompierilor dotati cu aparatura si pulbere speciala, stiut fiind ca apa nu poate fi utilizata. Corpurile de iluminat alimentate de la retea sunt expuse fenomenelor meteo: arsita soarelui poate degrada in timp elementele de protectie a echipamentelor; furtunile cu descarcari electrice le pot aprinde instant; presiunea zapezii le poate deteriora. In cazul unor astfel de accidente naturale, pe langa pagubele produse corpului de iluminat, poate izbucni un incendiu. Acest risc este minim atunci cand lumina este oferita de lampi solare. Indiferent ce probleme apar in timp, acestea nu se vor extinde la alte obiecte din jur. La fel de important este si faptul ca nu exista riscul electrocutarii, un element de siguranta esential pentru familiile cu copii mici sau animale de companie.

Posibilitati de finantare

De la o simpla lumina de veghe pana la stalpi de iluminat public, lampile solare acopera orice nevoie casnica, edilitara sau comerciala. Avantajele energiei verzi sunt de natura economica si se regasesc in grija aratata pentru conservarea resurselor epuizabile ale planetei.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!